فروزان حسن پور؛ مینا تیموری؛ اکرم اقبالی
دوره 5، شماره 2 ، مهر 1397، ، صفحه 56-61
چکیده
اسانس گیاه مریم گلی که در معرض علفکش بنتازون قرار گرفته بود، استخراج شد و محتوای علفکش آن با استفاده از روش الکتروشیمیایی آنالیز شد. بدین منظور، الکترود خمیر کربن با استفاده از نانوکامپوزیت روی- فریت/گرافن که از روش حلال گرمایی سنتز شدهاست، اصلاح شد. مشخصهیابی و مورفولوژی نانوذرات با استفاده ازروشهای XRD، FT-IR و Fe-SEM انجام ...
بیشتر
اسانس گیاه مریم گلی که در معرض علفکش بنتازون قرار گرفته بود، استخراج شد و محتوای علفکش آن با استفاده از روش الکتروشیمیایی آنالیز شد. بدین منظور، الکترود خمیر کربن با استفاده از نانوکامپوزیت روی- فریت/گرافن که از روش حلال گرمایی سنتز شدهاست، اصلاح شد. مشخصهیابی و مورفولوژی نانوذرات با استفاده ازروشهای XRD، FT-IR و Fe-SEM انجام شد. تحت شرایط بهینه آزمایشی، الکترود اصلاحشده یک سیگنال قوی برای اکسیداسیون بنتازون در پتانسیل 95/0+ ولت نسبت به الکترود مرجع Ag/ AgCl ایجاد کرد. جریان آندی بنتازون به صورت خطی با غلظت این علفکش در محدوده 1/0 تا 20 میکرومولار (حد تشخیص07/0 میکرومولار) ارتباط داشت. کاربرد عملی الکترود اصلاحشده با استفاده از آنالیزالکتروشیمیایی بنتازون باقی مانده در اسانس استخراج شدهای که گیاه آن در معرض سه دوز مختلف علفکش قرار گرفته بود، ارزیابی شد و نتایج معقولی بدست آمد.
فروزان حسن پور؛ زهرا علی میرزایی؛ معصومه تایی؛ حامد کریمی؛ ر. صمیمی
دوره 1، شماره 1 ، فروردین 1393، ، صفحه 44-49
چکیده
روش استخراج نقطه ابری و اندازه گیری اسپکتروفتومتری مقادیرکم کادمیم در برخی سبزیجات توسعه داده شد. در استخراج نقطه ابری از معرف دایتیزون به عنوان عامل کمپلکس دهنده و از سورفکتانت تریتون ایکس 114 به عنوان فاز مایسل استفاده شد. پارامترهای متعددی که موثر در این استخراج بودند مورد بررسی قرار گرفتند. تحت شرایط بهینه حد تشخیص 2/0 نانو گرم بر ...
بیشتر
روش استخراج نقطه ابری و اندازه گیری اسپکتروفتومتری مقادیرکم کادمیم در برخی سبزیجات توسعه داده شد. در استخراج نقطه ابری از معرف دایتیزون به عنوان عامل کمپلکس دهنده و از سورفکتانت تریتون ایکس 114 به عنوان فاز مایسل استفاده شد. پارامترهای متعددی که موثر در این استخراج بودند مورد بررسی قرار گرفتند. تحت شرایط بهینه حد تشخیص 2/0 نانو گرم بر میلی لیتر و رنج خطی در محدوده 0/1 تا 180 نانو میلی گرم به میلی لیتر برای کادمیم بدست آمد. فاکتور پیش تغلیظ 50 بدست آمد. کاربرد روش در تعیین کادمیم در نمونه های حقیقی سبزیجات نتایج خوبی را بدست می دهد.